-
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
Uzņēmuma vispārējs raksturojums un vēsture | 4 | |
Uzņēmuma organizatoriskā struktūra | 5 | |
Personīgās higiēnas prasības ēdināšanas uzņēmumā | 7 | |
1. | Personīgā higiēna | 7 |
2. | Jāvalkā tīrs un piemērots apģērbs darbam | 7 |
Restorāna telpu raksturojums | 8 | |
Tirdzniecības telpu sagatavošana darbam | 9 | |
Pavāru pienākumi ēdināšanas uzņēmumā | 10 | |
Pasūtījumu pieņemšana | 11 | |
Tehnoloģiskās iekārtas, inventārs un kvalitātes prasības | 12 | |
1. | Tehnoloģiskās iekārtas SIA Kuldīgas „Metropole” virtuvē | 13 |
Dārzeņu, augļu pirmapstrāde | 14 | |
Rauga mīklas pagatavošana | 15 | |
1. | Pagatavošana | 15 |
Secinājumi | 16 | |
Pielikums | 17 |
Uzņēmuma vispārējs raksturojums un vēsture
Lai kuldīdzniekiem un Kuldīgas viesiem būtu kur atpūsties vecpilsētā darbojas viesnīca- bārs- restorāns “Metropole”.
Metropoles ēka kā viesnīca- restorāns darbojas jau no 19. gs. Metropole celta 1910. gadā. Kopš tā laika ēka degusi vismaz trīs reiz. Pēdējais ugunsgrēks to gandrīz visu nopostīja 1997. gada novembrī. Piecus gadus neviens investors sevišķu interesi par ēku neizrādīja un arī iepriekšējie privatizācijas mēģinājumi bija neveiksmīgi. 2002. gadā uzņēmējam Valentīnam Kokalim piederošā zemnieku saimniecība Ezernieki vēsturisko viesnīcu privatizēja. Pilnībā izdegušo namu par simbolisku cenu — vienu latu — Valentīns Kokalis no Kuldīgas pilsētas pašvaldības iegādājies 2002. gadā, par zemi zem tās samaksājot 2000 latu. Viesnīcas būvniecībā ieguldīti 1 500 000 latu, no kuriem 700 000 esot kredīts, bet pārējā summa — paša Valentīna Kokaļa investīcijas. 2006. gadā tika pabeigta Metropoles restaurācija un tā tika atvērta kā atpūtas vieta kuldīdzniekiem un kā viesnīca Kuldīgas viesiem. Atjaunotajā Metropoles viesnīcā darbojas 14 numuri.
Restorāns darbojās no 10-23 katru dienu. Ir iespējams baudīt zivis, kas audzētas vietējā “Ezernieku” zivju audzētavā un baudīt medījumu ēdienus. Iespējams pasūtīt galdus banketiem , svinēt dzimšanas dienas, kāzu svinības vai vienkārši atpūsties draugu pulkā. Siltā laikā darbojas dārza terase, kur iespējams pasūtīt dažādus barbekjū ēdienus.
Bārs darbojas piektdienās , sestdienās no 12 – 4 rītā.
…
Saturs Ievads 3 Uzņēmuma vispārējs raksturojums un vēsture 4 Uzņēmuma organizatoriskā struktūra 5 Personīgās higiēnas prasības ēdināšanas uzņēmumā 7 1. Personīgā higiēna: 7 2. Jāvalkā tīrs un piemērots apģērbs darbam: 7 Restorāna telpu raksturojums 8 Tirdzniecības telpu sagatavošana darbam 9 Pavāru pienākumi ēdināšanas uzņēmumā 10 Pasūtījumu pieņemšana 11 Tehnoloģiskās iekārtas, inventārs un kvalitātes prasības 12 1.Tehnoloģiskās iekārtas SIA Kuldīgas „Metropole” virtuvē 13 Dārzeņu, augļu pirmapstrāde 14 Rauga mīklas pagatavošana 15 1. Pagatavošana: 15 Secinājumi 16 Pielikums 17
