Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 1.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 2.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 3.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 4.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 5.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 6.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 7.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 8.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 9.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 10.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 11.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 12.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 13.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 14.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 15.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 16.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 17.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 18.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 19.
  • Referāts 'ZS "Vālīte" raksturojums', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Cūkkopības nozīme    3
2.  Saimniecības raksturojums    4
2.1.  Zemes bilance    5
2.2.  Saimniecības ganāmpulks    6
2.3.  Saimniecībā audzējamās kultūras    7
3.  Saimniecībā audzējamas kultūras un to raksturojums    8
3.1.  Mieži    8
3.2.  Rudzi    8
3.3.  Tritikāle    9
3.4.  Kartupeļi    9
3.5.  Cukurbietes    9
3.6.  Burkāni    10
4.  Cūku bioloģiskās īpatnības    11
5.  Cūku šķirņu krustošana    13
6.  Landrases cūku šķirne    14
7.  Fermentu izmantošana cūku ēdināšanā    15
8.  Apkārtējās vides apstākļu nozīmīgums dzīvnieku veselībai    16
8.1.T  elpa    16
8.2.  Temperatūra    16
8.3.  Ventilācija    17
  Secinājumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Cūkkopības nozīme

Latvija cūkkopībai kā vienai no ātraudzīgākām lopkopības nozarēm pievērš sevišķi lielu uzmanību, cenšoties to attīstīt. Cūkgaļas īpatsvars gaļas bilancē ir otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no liellopu gaļas.
Cūkgaļa ir bagāta ar pilnvērtīgām olbaltumvielām, kas satur visas neaizstājamās aminoskābes, ar minerālvielām un B grupas vitamīniem, ar taukvielām, kas ir svarīgs neaizstājamo taukskābju avots. Tai piemīt augstas garšas īpašības, tā ir augstvērtīgs pārtikas produkts. Cilvēka organismā cūkgaļas asimilācija sasniedz 95 % , cūku tauku – 98 %.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants