-
Vienas personas vienas dienas ēdienkarte
Referāts17 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība
2021. - 2025. g.
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Literatūra | 4 |
2. | Uzturvielu daudzuma aprēķins vienai dienai | 5 |
4. | Sabalansēta uztura formula vienai dienai | 6 |
5. | Ēdienu grupu secība ēdienkartē | 7 |
Skaitļu noapaļošana | 7 | |
Cenu rēķināšana | 7 | |
6. | Tehnoloģiskās kartes katram ēdienam | 8 |
Ēdiena nosaukums – Karstie biešu/avokado salāti | 8 | |
Ēdiena nosaukums – Vegānu tomātu zupa | 9 | |
Ēdiena nosaukums – Dārzeņu sacepums | 10 | |
Ēdiena nosaukums – Dārzeņu karijs | 11 | |
Ēdiena nosaukums – Kurkuma-auzu pārslu putra | 12 | |
Ēdiena nosaukums – Šokolādes čia pudiņš | 13 | |
Ēdiena nosaukums – Atsvaidzinošs smūtijs | 14 | |
Ēdiena nosaukums – Svaigi spiesta dārzeņu sula | 15 | |
7. | Porcijas pašizmaksa | 16 |
8. | Izmantotā literatūra | 17 |
Konkrētajai personai sastādīt sabalansēta uztura formulu, kur sākotnēji jāaprēķina pamatvielmaiņa , tālāk vidējās enerģijas patēriņš diennaktī un uzturvielu daudzums vienai dienai.
Dots:
• Vīrietis
• 23 gadi
• ĶM - 70 kg
• Augums - 1.79 m
• Nodarbošanās - students
• Brīvais laiks – volejbols
• Uztura veids - vegānisms
• Sezona – pavasaris, vasara…
Ievads 3 1. Literatūra 4 2. Uzturvielu daudzuma aprēķins vienai dienai 5 4. Sabalansēta uztura formula vienai dienai 6 5. Ēdienu grupu secība ēdienkartē 7 Skaitļu noapaļošana 7 Cenu rēķināšana 7 6. Tehnoloģiskās kartes katram ēdienam 8 Ēdiena nosaukums – Karstie biešu/avokado salāti 8 Ēdiena nosaukums – Vegānu tomātu zupa 9 Ēdiena nosaukums – Dārzeņu sacepums 10 Ēdiena nosaukums – Dārzeņu karijs 11 Ēdiena nosaukums – Kurkuma-auzu pārslu putra 12 Ēdiena nosaukums – Šokolādes čia pudiņš 13 Ēdiena nosaukums – Atsvaidzinošs smūtijs 14 Ēdiena nosaukums – Svaigi spiesta dārzeņu sula 15 7. Porcijas pašizmaksa 16 8. Izmantotā literatūra 17
