Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 1.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 2.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 3.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 4.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 5.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 6.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 7.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 8.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 9.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 10.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 11.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 12.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 13.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 14.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 15.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 16.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 17.
  • Referāts 'Prasības pret ēdināšanas uzņēmumos izmantojamiem materiāliem', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VALSTS (tautas) RAKSTUROJUMS    4
2.  NACIONĀLĀS VIRTUVES VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    5
3.  NACIONĀLĀ VIRTUVES RAŠANĀS VĒSTURE    6
4.  UZTURA TRADĪCIJAS    7
4.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    7
4.2.  Specifiskas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    7
4.3.  Ēdienreižu raksturojums    8
4.4.  Ēšanas un dzeršanas etiķete    9
5.  RAKSTURĪGĀKO ĒDIENU UN DZĒRIENU RAKSTUROJUMS    10
5.1.  Ungāru pamatēdieni    11
5.2.  Saldie ēdieni un deserti    11
5.3.  Citi ungāru ēdieni    12
5.4.  Dzērieni    12
6.  NACIONĀLO ĒDIENU TEHNOLOĢISKĀS KARTES    13
  KOPSAVILKUMS    16
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS AVOTU SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

Ēdiens ir cilvēka dzīves neatņemama sastāvdaļa. Ēdienu gatavošana un patērēšana vienmēr ir bijusi aktuāla, līdz ar ko ir strauji attīstījusies ēdināšanas joma. Cilvēki patērē ēdienu ne tikai mājās, bet arī skolas vai darba ēdnīcās, vai citos ēdināšanas uzņēmumos. Ēdināšanas jomas speciālistiem būtu jāpēta un jāzina citu tautu virtuvju īpatnības, jo citu tautu ēdienu iekļaušana ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartē ir ļoti atbildīgs solis. Ēdienkarti var uzskatīt par vienu no svarīgākajiem pārdošanas instrumentiem restorānā. Ja to izmanto pareizi, tad tas ievērojami var uzlabot uzņēmuma darbības rezultātu. (Millere I., Medne L., u.c., 2017)
Autora personiskā pieredze saistībā ar cittautu nacionālajām virtuvēm ir diezgan plaša. Ar cittautu kultūrām un ēdieniem saskare ir bijusi gan mājās, gan skolā, gan darbā, gan atpūtas un ceļojumu laikā. Tika praktizēta ne tikai dažādu cittautu virtuvju garšu baudīšana, bet arī to gatavošana. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants