-
Saldējuma sastāvdaļu kvalitatīvā analīze
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
IEVADS | 5 | |
1. | LITERATŪRAS APRAKSTS | 6 |
1.1. | Saldējuma vēsture | 6 |
1.2. | Saldējuma ražošana | 8 |
1.3. | Saldējuma sastāvs | 10 |
1.4. | Saldējuma veidi | 11 |
1.5. | Saldējuma sastāvdaļu pierādīšanas reakcijas | 12 |
2. | EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA | 16 |
2.1. | Saldējuma kvalitatīvā analīze | 16 |
2.2. | Reaģentu šķīduma pagatavošana | 17 |
2.3. | Darba gaita | 17 |
3. | REZULTĀTU IZVĒRTĒJUMS | 19 |
3.1. | Olbaltumvielu pierādīšana | 19 |
3.2. | Ogļhidrātu pierādīšana | 20 |
3.3. | Aromātisko α – aminoskābju atlikumu pierādīšana | 21 |
3.4. | Cietes noteikšana vafeles glāzē | 22 |
3.5. | Krāsvielu krāsas maiņa | 23 |
SECINĀJUMI | 24 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 25 |
3.3. Aromātisko α – aminoskābju atlikumu pierādīšana
Lai noteiktu aromātisko α – aminoskābju atlikumu saldējumā tika izmantoti 5 saldējumi: Tio „vaniļas saldējums vafeļu glāzītē”, Mājas „Konfekte Gotiņa”, Pols „Klasiskais”, Pols „Gotiņas” un Magnum „almond”.
Saldējumā Tio „vaniļas saldējums vafeļu glāzītē” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperementa laikā pierādās aromātiskās vielas, jo masa pārvēšas zilā krāsā.
Saldējumā Mājas „Konfekte Gotiņa” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādās aromātiskās vielas, jo masa pārvēršas gaiši zilā krāsā ar nogulsnēm.
Saldējumā Pols „Klasiskais” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa paliek zilganā krāsā.
Saldējumā Pols „Gotiņas” pierādījās aromātikso α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa veido gaiši zilu nokrāsu.
Saldējumā Magnum „almond” pierādījās aromātikso α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa paliek gaiši zilā krāsā.
…
