Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 14.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 15.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas un tauki', 16.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielas sastāv no aminoskābēm
• Dabā eksistē daudz dažādu
aminoskābju, bet mūsu organismam
nepieciešamas 20 dažādas
aminoskābes, kuras spēj savienoties, lai
veidotu aptuveni 100 000 dažādus
proteīnus. Iedala divas galvenās
aminoskābju grupas - neaizstājamās un
aizstājamās aminoskābes:
• aizstājamās (cilvēka organismā var
veidoties no citām aminoskābēm);
• neaizstājamās (cilvēka organismā nevar
veidoties no citām aminoskābēm, tās
pavisam ir 8, bet zīdaiņiem 10 un tās
regulāri jāuzņem ar uzturu)…

Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants