-
Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana
Referāts36 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Vadība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 1 | |
1. | Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 2 |
2. | Apmeklētāju skaita aprēķins | 3 |
3. | Sortimenta minimuma sastādīšana | 5 |
4. | Porciju skaita aprēķins | 7 |
5. | Ēdienkartes sastādīšana | 9 |
6. | Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana | 11 |
7. | Ēdienu pašizmaksas aprēķins | 24 |
8. | Ēdienu sortimenta izvērtējums | 30 |
9. | Dienā nepieciešamo izejvielu daudzumu aprēķins | 33 |
10. | Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums | 39 |
11. | Secinājumi | 41 |
12. | Izmantotās literatūras saraksts | 42 |
11. Secinājumi
Rakstot šo darbu man viņš likās interesants, bet tajā pašā laikā darbietilpīgs process, taču šāda veida darbs ir labs papil zināšanu gūšanas veids.
Manuprāt, liela nozīme ir jāpievērš ēdienkartei, kurai jābūt daudzveidīgai, tāpat pašiem ēdieniem ir jābūt garšīgiem un vizuāli apetīti rosinošiem.
Svarīga loma uzņēmumā ir viesmīlim, kam klients jāapkalpo pēc iespējas patīkamāk, lai tas turpmāk arī nāktu izbaudīt maltīti.
Pēc manām domām, katram ēdināšanas uzņēmumam ir jābūt savam „knifiņam”, ar kuras palīdzību izdodas pievilināt daudz klientus, manis izveidotais uzņēmums savus klientus pievilina ar deju vakariem, kas notiek katru trešdienu, šajā vakarā ir iespēja izbaudīt maltīti un izdejoties pie visdažādākajām mūziķu grupām.
…
Darba tēma ir „Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana”. Darbs tiek uzsākts ar to, ka, izveidojam sevis izvēlētajā vietā ēdināšanas uzņēmumu un to raksturojam. Tad tiek izstrādāta ēdienkarte, kas atbilst konkrētajam ēdināšanas uzņēmumam. Tāpat tiek sastādītas ēdienu tehnoloģiskās shēmas, aprēķinātas ēdienu pašizmaksas, izvērtēts sortiments un aprēķināts vienas dienas nepieciešamais produktu daudzums. Darbs sastāv no 41 lapas puses un 48 tabulām. Darba rezultātā esmu izveidojusi ēdienkarti ēdināšanas uzņēmumam un veikusi visus nepieciešamos aprēķinus.
