-
Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums Liepājā
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
ANOTĀCIJA | 2 | |
IEVADS | 4 | |
1. | LITERATŪRAS APRAKSTS | 5 |
1.1. | KRIEVU TAUTAS NACIONĀLĀS VIRTUVES RAKSTUROJUMS | 5 |
1.1.1. | Nacionālās virtuves attīstības vēsturiskie aspekti | 6 |
1.1.2. | Ēdienu, dzērienu gatavošanas īpatnības | 7 |
1.1.3. | Krievu tautas svētki un tradīcijas | 12 |
1.1.4. | Cittautu ietekme uz krievu tautas nacionālo virtuvi | 14 |
1.2. | SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS PIEDĀVĀJUMS | 15 |
1.2.1. | Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma iedalījums | 17 |
1.2.2. | Ēdienkartes izveides pamatprincipi | 19 |
1.2.3. | Piedāvājuma ietekmējošo faktoru raksturojums | 24 |
2. | OBJEKTS UN METODE | 26 |
2.1. | LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS | 26 |
2.2. | PĒTĪJUMA METODES UN METODIKA | 26 |
2.2.1. | SVID metode | 26 |
2.2.2. | Aptaujas metode | 28 |
2.2.3. | Ekspertatzinuma metode | 29 |
3. | PĒTĪJUMA DAĻA | 31 |
3.1. | LIEPĀJAS PILSĒTAS IEDZĪVOTĀJU ANKETĒŠANAS REZULTĀTI UN TO ANALĪZE | 31 |
3.2. | LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA ĒDIENKARŠU IZVĒRTĒJUMS | 34 |
3.3. | EKSPERTĪZES REZULTĀTI UN TO ANALĪZE | 35 |
. Bakalaura darbs” Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums”, Liepājā.
Darbā teorētiskajā daļā analizēta viesmīlības nozare un produktu raksturojums, kā arī krievu tautas uztura tradīcijas un tās īpatnības.
Pēc Liepājas pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu ēdienkaršu izvērtējuma izmantojot SVID metodi, tika noskaidrots viedoklis par ēdināšanas uzņēmuma piedāvājumu, kas raksturojas kā vienveidīgs.
Lai iepazīstinātu Liepājas iedzīvotājus ar krievu tautas nacionālo virtuves ēdieniem, tika veikta Liepājas pilsētas iedzīvotāju aptauja.
Tika noskaidrots, ka Liepājas iedzīvotāji atpazīst slāvu virtuves ēdienus.
Pēc SĒU apmeklēšanas Liepājā 58% respondentu izteica vēlēšanos nobaudīt cittautu virtuves ēdienus. Tādēļ, tika izstrādātas specializētās ēdienkartes, kā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma papildpiedāvājums esošajām ēdienkartēm.
Specializētās ēdienkartes pamatojas uz krievu tautas nacionālo virtuvi. To saturisko kvalitāti ekspertēja četri kompetenti eksperti, kuri norādīja, ka izstrādātās ēdienkartes ir veiksmīgi izmantojamas esošajos sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos piedāvājuma pilnveidei un to attīstībai. …
bakalaurdarbs,Krievu tautas nacionālās virtuves raksturojums,SĒU piedāvājums,pētījuma daļā, izmantotas aptaujas ,SVID metodesLiepājas pilsētas SĒU raksturojums.
