Līmenis:
Augstskolas
Literatūras saraksts:
9 vienības
Atsauces:
Nav
SatursAizvērt
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Ievads | 3 |
2. | Rudzi | 4 |
2.1. | Ziemas rudzi | 4 |
3. | Graudu anatomiskā uzbūve | 6 |
4. | Rudzu šķirnes | 8 |
4.1. | Kolhoza laika šķirnes | 8 |
4.2. | Audzētākās rudzu šķirnes Latvijā | 9 |
5. | Augsnes apstrāde | 11 |
5.1. | Mēslošana | 11 |
5.2. | Nezāļu un slimību ierobežošana | 12 |
6. | Galvenie iznīkšanas cēloņi | 14 |
7. | Rudzu milti | 15 |
7.1. | Rudzu miltu izmantošana | 15 |
8. | Praktiskā daļa | 17 |
9. | Secinājumi | 18 |
10. | Izmantotā literatūra | 19 |
Darba fragmentsAizvērt
9. Secinājumi
1. Audzēšanas apjomu ziņā, rudzi pasaulē ieņem sesto vietu. Rudzu audzēšanas apjoms pēdējos 20 gados ir krities, un šī tendence turpinās.
2. No pasaules sējplatībām rudzi aizņem 1.5%, bet Latvijā 5% no kopējām graudaugu platībām.
3. Vispiemērotākās augsnes un klimats rudzu audzēšanai ir Vidzemē, Latgalē kā arī Kurzemē.
4. Vidējā rudzu raža Latvijā ir no 1.8 – 2.1 t/ha, sējplatības 50 – 60 t/ha katru gadu.
5. Latvijā hibrīdo šķirņu rudzus audzē vairāk nekā citas šķirnes, kura dod, apmēram, 15% augstākas ražas, salīdzinot ar populācijas šķirnēm.
6. Rudzi ir galvenā labība maizes pagatavošanā.
…
Autora komentārsAtvērt
Augstskolā rakstīts referāts par Rudziem un referātā iekļauts pētījums - Bruto segums, un ir pieejama arī klāt prezentācija.
