Līmenis:
Augstskolas
Literatūras saraksts:
8 vienības
Atsauces:
Ir
SatursAizvērt
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Gaļas uzbūve | 4 |
2. | Izejvielu sagādes organizācija | 7 |
3. | Gaļas produkcijas kvalitātes kontrole | 9 |
4. | Tehnoloģiskais process | 11 |
5. | Ražošanai nepieciešamās iekārtas | 22 |
5.1. | Universālā termokamera | 24 |
5.2. | Kuteris | 28 |
5.3. | Klipsators | 29 |
5.4. | Ratiņi | 29 |
5.5. | Pārvietojamais rāmis | 30 |
5.6. | Lentas konveijergalds | 30 |
5.7. | Vakuuma pildspiede | 31 |
5.8. | Svari | 31 |
5.9. | Gaļas maļamā mašīna TR 160 | 32 |
6. | Produkta aprēķins | 34 |
7. | Termokameras aprēķina daļa | 35 |
8. | Kondenspoda aprēķins | 38 |
Secinājumi | 41 | |
Literatūra | 42 | |
Pielikumi | 44 |
Darba fragmentsAizvērt
Gaļas rūpniecība ir viena no svarīgākajām tautsaimniecības nozarēm, jo tai ir vadoša loma cilvēces eksistences nodrošināšanā. Rūpniecības uzdevums ir nodrošināt iedzīvotājus ar gaļu un tās pārstrādes produktiem.
Desa ir gaļas izstrādājums ar garšvielām un dažādām komponentēm, kas veido struktūru, krāsu un garšu. Gaļas pārstrādātājs ir tas, kas uzņemas atbildību, kāda produkcija tiek pārdota patērētājiem. Gaļas nozīmi cilvēka uzturā nosaka:
…
Autora komentārsAtvērt
Kursa darbs par vārīto desu gatavošanas tehnoloģiju, sākot no kautuves līdz gatavam produktam. Kā arī tajā notiekošie ķīmiskie un mikrobioloģiskie procesi.
