-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | ||
Iepazīšanās ar prakses vietu | ||
Viesnīcas ģeogrāfiskais stāvoklis | ||
Telpu uzkopšana motelī | ||
Rezervēšanas, reģistrācijas procesa pamatdarbības | ||
Viesu uzņemšana un apkalpošana | ||
Moteļa „Sumbrs 1” piedāvājuma izpēte un analīze | ||
Viesnīcas pakalpojumu pieprasījuma analīze | ||
Apkārtnes resursu iepazīšana | ||
Ēdienu gatavošana |
SECINĀJUMI
Uzņēmums "Sumbrs 1" man deva lielisku iespēju ieskatīties viesmīlības uzņēmuma darbībā, nostiprināt savas zināšanas un iegūt neatņemamu pieredzi turpmākajai dzīvei. Es izvēlējos tieši šo prakses vietu, jo uzskatīju, ka mazā uzņēmumā ir iespējams vairāk apskatīt un izzināt uzņēmuma darbību no visām pusēm, kā viesu uzņemšanu, ēdināšanu, saimniecisko darbību, tirgošanos, uzņēmuma darbības sekmīgu plānošanu, jo mazos uzņēmumos parasti strādā mazs skaits cilvēku un katram darbiniekam ir vairāki pienākumi, kas var būt pat krasi atšķirīgi. Manā izvēlētajā prakses vietā arī tā bija un tas man deva lielisku iespēju iemācīties kā rīkoties dažādās netipiskās situācijās, kā reaģēt ātri un rīkoties, kā plānot savu darbu, lai panāktu sekmīgāku un labāku rezultātu visā, ko dari.
Pēc darba motelī "Sumbrs 1" sapratu, ka mana nākotnes profesija viennozīmīgi būs saistīta ar darbu ar cilvēkiem. Man ļoti patīk komunicēt ar cilvēkiem, risināt dažādas nestandarta situācijas, palīdzēt. Es uzskatu, ja nav vēlmes un patikas strādāt ar cilvēkiem, tad nav jēgas domāt par darbu kādā viesmīlības uzņēmumā.
Praksē bija ne tikai darbs ar cilvēkiem, bet arī darbs virtuvē. Uzskatu, ka ar visiem pienākumiem tiku galā visai veiksmīgi, esmu uzlabojusi savas ēdienu gatavošanas spējas, sākot no dārzeņu apstrādes un beidzot ar otro ēdienu un desertu pagatavošanu.
Vislielākais prieks un pateicība ir maniem bijušajiem darba kolēģiem, kuri vienmēr mani atbalstīja, iedrošināja un uzmundrināja. …
Manas kvalifikācijas prakses mērķis ir pielietot, nostiprināt un pilnveidot teorijā un praktiskajās nodarbībās iegūtās zināšanas dažādās jomās kā, piemēram, viesu uzņemšanā un apkalpošanā, un ēdienu gatavošanā. Iepazīties ar viesnīcas industrijas nozīmi tūrismu pakalpojumu sniegšanā. Novērtēt kāda uzņēmuma organizatorisko struktūru, sniegtajiem pakalpojumiem, tā saimniecisko darbību. Kā savu kvalifikācijas prakses vietu es izvēlējos Sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Sumbrs 1”, kur vēlos pilnvērtīgi izmantot un pielietot jau savas zināšanas un pieredzi. Savā prakses atskaitē sniegšu iespēju ielūkoties uzņēmuma darbību viesu uzņemšanā un apkalpošanā, kā arī ēdināšanas jomā.
