-
Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas
Referāts3 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Izvēlētā pārtikas produkta veida piedāvājuma sortiments | 4 |
2. | Pārtikas produkta ķīmiskais sastāvs, uzturvērtība, nozīme uzturā | 5 |
2.1. | Ķīmiskais sastāvs | 5 |
2.2. | Uzturvērtība | 5 |
2.3. | Nozīme uzturā | 5 |
3. | Pārtikas produkta kvalitāte un tās ietekmējošie faktori | 6 |
4. | Pārtikas produkta uzglabāšanas un realizācijas nosacījumi | 7 |
5. | Pārtikas produkta marķējums un tā atbilstība atbilstoši LV normatīvajiem dokumentiem | 8 |
Secinājumi | 9 | |
Izmantotās literatūras un avotu saraksts | 10 |
Secinājumi
Pastēte “Lido” ir diezgan kvalitatīvs produkts, bet tomēr satur ļoti daudz E-vielu. Ražotāja “Lido” uzdevums bija izveidot samērā kvalitatīvu preci par pieejamu cenu. Es domāju, ka viņiem tas labi izdevās.
Bet tagad, jau apskatot visas nianses un pastētes pagatavošanu mājās, es dotu priekšroku svaigiem produktiem, kas nesatur E-vielas, kā arī izvairītos no cūkgaļas, ja gatavotu vistas aknu pastēti. Mēs dzīvojam laikā, kad konservanti ir visos plauktos, nedrīkst aizmirst, ka, ja cilvēkam ir vēlēšanās ēst veselīgi un ir brīvs laiks gatavošanai, tad labāk gatavot pašiem, jo mēs noteikti zināsim, kas ir sastāvā un to daudzumu.
…
Mēs esam tas, ko mēs ēdam. Manuprāt, cilvēki bieži vien pat nedomā, kas ir sastāvā produktos, kurus viņi ēd, jo nav nepieciešamības, bet dažreiz pat gribas (jo vairāk zini, jo mazāk apetītes). Bet es sapratu, ka ir jālasa ķīmiskais sastāvs, jo tagad produkti ir daudz ķīmiskāk nekā agrāk un sastāvā parādās aizvien jaunas vielas, kuras var izraisīt alerģiju. Šajā darbā es izvēlējos vistas aknu pastēti „Lido”. Kā raksta paši ražotāji: Šī ir augstā labuma, īpaši maigas garšas cūkgaļas un vistas aknas pastēte, kas precēs jūs visās ēdienreizēs. Ar ķīmisko sastāvu un interneta avotu resursiem es mēģināšu noskaidrot, vai šī pastēte ir tikpat veselīga, cik sola ražotāji.
