Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 14.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 15.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 16.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 17.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 18.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas pārtikas produktos', 19.
Darba fragmentsAizvērt

Katalītiskā funkcija
To veic fermenti jeb enzīmi – bioķīmiskie katalizatori
Dzīvajos organismos notiekošo reakciju veicināšana
Visu šūnu iekšienē notiekošo apmaiņas procesu regulēšanā

Regulējošā funkcija
Liela daļa hormonu pēc savas dabas ir olbaltumvielas.
Pie tiem pieskaitāmi -insulīns, hipofīzes hormoni, cilvēku augšanas hormons.

Aizsargfunkcija
Antivielas aizsargā no slimībām
Palīdz sagraut svešās vielas organismā

Uzkrāšanas funkcija
To veic olbaltumvielas, kuras organisms izmanto par barības vielām
Piem., piena olbaltumviela kazeīns un kviešu graudu olbaltumviela gliadīns
Nervu impulsa pārraidīšana
Iesaistās impulsa pārraidīšanā no viena nerva uz citu;
Piemēram, rodopsīns

Autora komentārsAtvērt
Atlants