Zinātnieki ir pierādījuši, ka katra medus lāse satur vairāk nekā 70 dažādu cilvēka
organismam svarīgu vielu, turklāt gandrīz tādās pašās attiecībās kā cilvēka asinīs.
Dabiskajā medū ir daudz vitamīnu – В1, В2, В3, Н, K, С, Е, А, kā arī dzelzs, mangāns, varš,
organiskās skābes un citas vajadzīgas vielas.
Medus satur enzīmus, kas uzlabo organisma spēju sašķelt dažādas pārtikas vielas,
galvenokārt ogļhidrātus, piemēram, cukurus un cieti. Kā saldinātājs dabisks medus ir labāks
par rūpnieciski ražotu cukuru tāpēc, ka medus cukura sastāvā lielākoties ir monosaharīdi.
Savukārt cukurs galvenokārt ir saharoze, kas gremošanas laikā vispirms jāsadala vienkāršākā
formā, tādēļ organisms nevar to absorbēt tiešā veidā. …