Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:628891
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar klimata pārmaiņām, vides jautājumi, tajā skaitā gaisa piesārņojums, kļūst arvien aktuālāka tēma. Gaisa kvalitāte Latvijā salīdzinoši ar pārējām pasaules valstīm ir diezgan laba, tomēr Rīgā vairākas reizes gaisa kvalitāte ir pārsniegusi pieļaujamo normu. Piesārņojošo vielu emisijas no stacionāriem avotiem, piemēram, rūpniecības uzņēmumiem, siltumenerģijas ražotnēm un citiem infrastruktūras objektiem, būtiski ietekmē gan atmosfēras sastāvu, gan vietējo gaisa kvalitāti, radot nopietnas sekas gan dabai, gan cilvēku labklājībai. Statistika par gaisa kvalitātes piesārņojošajām vielām ietver cieto daļiņu, sēra dioksīda, slāpekļa oksīda, tvana gāžu un citu kaitīgo vielu koncentrāciju gaisā. Šajā darbā es izmantošu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datus.
Ir svarīgi saprast, kāda būs gaisa kvalitāte nākotnē, ja cilvēki nemainīs attieksmi pret vides problēmām. Uzskatu, ka prognozējot nākotnes situāciju gaisa piesārņojumam varēs veikt klimata pārmaiņu ietekmes novērtēšanu, kā arī, pielāgošanas pasākumu izveidi. Tādēļ mana darba mērķis ir uzzināt, vai ir iespējams prognozēt gaisa piesārņojošo vielu emisiju masu nākotnē Latvijā, izmantojot un analizējot datus no iepriekšējiem gadiem.
Lai es varētu sasniegt savu izvirzīto mērķi, esmu apkopojusi tabulā gaisu piesārņojošo vielu emisijas masu tūkst. tonnu. (1. tabula)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1403846
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties