Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:787608
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzglabāšana un izmantošana
Sēklas uzglabā sausās, vēdināmās telpās. Sēklu robežmitrumam jābūt ne vairāk kā 13%.
Zirņus pārtikā izmanto veselā, skaldītu pusīšu, putraimu un miltu veidā, kā arī zaļie zirnīši gan svaigā, gan konservētā veidā ir ļoti garšīgs un vērtīgs pārtikas produkts.
Ļoti svarīga nozīme zirņiem ir lopu ēdināšanā, sevišķi ievērojot sēklās esošo augsto olbaltuma saturu. Zirņu veģetatīvā masa gaissausā stāvoklī satur 18-20% olbaltumvielu, tāpēc zirņi ir ļoti vērtīgi arī kā zaļbarība un skābbarība.

Secinājumi
Zirņi ir ļoti jutīgi pret klimatiskajiem apstākļiem.
Vislabākie zirņu priekšaugi ir rušināmaugi, kas atstāj augsni brīvu no nezālēm.
Svarīga ir sējumu kopšana, it īpaši sējumu pievelšana, nezāļu, kaitēkļu un slimību apkarošana.
Zirņos ir ievērojams daudzums ogļhidrātu, minerālvielu un vitamīnu (A,B,B2,C), kas ir ļoti vajadzīgi gan cilvēku gan dzīvnieku uzturā.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties