Turku jogurts
Turcijas virtuvē īpaša nozīme ir tradicionālajam jogurtam. Jogurtu lieto kā piedevu gandrīz visos ēdienos. No jogurta pagatavo ļoti populāro turku dzērienu ajranu. Jogurtu lieto dažādu kūku, sacepumu un pārslu pagatavošanai.
Turku saldumi
Turcijas saldumi nav saskaitāmi, taču populārākais ir baklava (plānas mīklas kārtiņas, pārbērtas ar riekstiem un pārlietas ar cukura sīrupu).
Turku dzērieni
Turcijā populārs dzēriens ir arī airans (jogurts, kas atšķaidīts ar vieglu sālsūdeni) . Nacionālais alkoholiskais dzēriens – raki (anīsa degvīns).
Sulas turki dzer atšķaidītas ar ūdeni.
Turki visbiežāk dzer melno tēju.
Kafijai vienmēr ir bijusi nozīmīga vieta dzīvē un valsts kultūrā.
Ēšanas kultūra
Turki ir nesteidzīgi (pusdienas var ilgt 4-5 stundas), viņi nekad neēd vienatnē, ātrumā neko neiekož, tendēti uz tirgošanos (pārdevējs vienmēr uzcienās pircēju ar tēju, kafiju vai saldumiem).
…