Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:136813
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par sterilizāciju sauc visu dzīvības formu iznīcināšanu kādā objektā – instrumentos, barotnē, traukos u.c. Mikroorganismu iznīcināšanai izmanto dažādus faktorus: paaugstinātu temperatūru, UV starus, jonizējošo radiāciju, ķīmiskas vielas.

Biežāk izmanto termiskās sterilizācijas metodes: sauso sterilizāciju (ar karstu gaisu), sterilizāciju ar piesātinātu tvaiku zem spiediena (autoklāvēšanu).

Sausās sterilizācijas metode
Ar sausās sterilizācijas metodi sterilizē stikla traukus, metāla priekšmetus, pulverveida vielas, bet ne gumijas priekšmetus. Parasti priekšmetus sterilizē 2 stundas 160-180oC temperatūrā. Kad pagājis sterilizācijas laiks, sterilizatoru izslēdz un pagaida, kamēr priekšmeti atdziest līdz istabas temperatūrai.

Sterilizācija ar tvaiku zem paaugstināta spiediena (autoklāvā)
Piesātinātais tvaiks pastiprina paaugstinātās temperatūras ietekmi uz mikroorganismiem.

Šādā režīmā iet bojā visas baktērijas, arī to sporas. Parasti sterilizē 20 min. Ja jāsterilizē materiāls, kas slikti vada siltumu (piemēram, pārsienamais materiāls), sterilizācijas laiks var būt līdz 45 min.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties