Degvīna ražošana
Pēc tam tiek pievienots iesals.
Iesals pārvērš cieti cukurā, un sākas rūgšanas process.
Iegūto jēlspirtu vēl nevar izmantot rūpniecībā. To nepieciešams vairākkārt rektificēt( vairākkārtēja destilācija),attīrīt no kaitīgajiem piemaisījumiem un blakus smaržām,rūpīgi izfiltrēt.
Tikai pēc tam dzēriens sāk iegūt pirmās degvīnam raksturīgās pazīmes.
Degvīnu var iedalīt divās grupās:
1. rektificēta spirta degvīns bez specifiskas piegaršas.(pēc lietošanas elpa ir svaiga)
2.rektificēta spirta degvīns ar raksturīgu šķirnes piegaršu. (kā piedevas izmanto garšvielu izvilkumus,ēsteriskās eļļas un dabīgās esences)
Degvīna pasniegšana
Garšas un aromatizēto degvīnu ieteicams pasniegt tīrā veidā un stipri atdzesētu.
Optimāla pasniegšanas temperatūra 3-5 atdzesētā glāzē.
Aukstums nomāc graudu alkohola aromātu.
Bieži pasniegšanai izmanto sasaldētas glāzes vai speciāli apledojušas glāzes.
Degvīna glāzes tilpums 50ml.
…