Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:664069
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievērojami cilvēki
Pablo Pikaso - mākslinieks
Salvadors Dalī - mākslinieks
Antonio Gaudi - arhitekts
Santjago Kalatrava - arhitekts
Kristofors Kolumbs – ceļotajs, atklājejs
Fernando Magelāns – ceļotajs, atklājejs

Tradicionālā virtuve
Tradicionālā virtuve reģionos ir ļoti dažāda, taču tai ir arī kopīgas iezīmes – plaši tiek izmantota cūkgaļa (ceptā un sautētā veidā), speķis, olīveļļa un olīvas. Populāras ir asās piedevas – tās tiek pagatavotas no tomātiem, lokiem, ķiplokiem, sarkanajiem pipariem un dažādiem augļiem un dārzeņiem. Andalūzijā ir daudz zivju ēdienu, savukārt dienvidaustrumos iecienīti rīsa ēdieni. Vairākiem tautas svētkiem ir kulināra nokrāsa Būtiska loma Spānijas virtuvē ir vīniem.

Svētki
Tautas kalendārā ir saglabājies liels daudzums svētku. Ir daudz tradicionālo svētku, kas saistīti ar jautriem karnevāliem un tematiski daudzveidīgiem gadatirgiem. Daudzas svinības tiek saistītas ar korridu – vērša un cilvēka divcīņu. Spāņu dejas māksla atšķiras ar ritmiskumu un emocionalitāti, kas īpaši izpaužas slavenajā flamenko.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties