Ievērojami cilvēki
Pablo Pikaso - mākslinieks
Salvadors Dalī - mākslinieks
Antonio Gaudi - arhitekts
Santjago Kalatrava - arhitekts
Kristofors Kolumbs – ceļotajs, atklājejs
Fernando Magelāns – ceļotajs, atklājejs
Tradicionālā virtuve
Tradicionālā virtuve reģionos ir ļoti dažāda, taču tai ir arī kopīgas iezīmes – plaši tiek izmantota cūkgaļa (ceptā un sautētā veidā), speķis, olīveļļa un olīvas. Populāras ir asās piedevas – tās tiek pagatavotas no tomātiem, lokiem, ķiplokiem, sarkanajiem pipariem un dažādiem augļiem un dārzeņiem. Andalūzijā ir daudz zivju ēdienu, savukārt dienvidaustrumos iecienīti rīsa ēdieni. Vairākiem tautas svētkiem ir kulināra nokrāsa Būtiska loma Spānijas virtuvē ir vīniem.
Svētki
Tautas kalendārā ir saglabājies liels daudzums svētku. Ir daudz tradicionālo svētku, kas saistīti ar jautriem karnevāliem un tematiski daudzveidīgiem gadatirgiem. Daudzas svinības tiek saistītas ar korridu – vērša un cilvēka divcīņu. Spāņu dejas māksla atšķiras ar ritmiskumu un emocionalitāti, kas īpaši izpaužas slavenajā flamenko.
…