Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:830564
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Šokolāde ir viena no populārākajām baudvielām, kas padara dzīvi jaukāku un interesantāku. Ja agrāk uzskatīja, ka šī saldā masa ir viens vienīgs kaitējums veselībai, tad šobrīd tas tiek apgāzts, atstājot tikai vienu vienīgu piebildi: ja lieto saprāta robežās. Tādā gadījumā šokolādi var uzskatīt par vērtīgu uzturvielu, kas turklāt ir arī veselīga.
3500 gadu sens kārums.
Šokolādes galvenā izejviela ir kakao sviests, ko iegūst no kakao koka (Theobroma cacao). 18. gs. vidū Karls Linnejs šokolādi nosaucis par theobroma, kas gieķu valodā nozīmē dievu ēdiens, maiju cacao atstādams kā otru. No maiju vārda cacao un acteku cacahuatl vēlāk radies vārds chocolate.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties