Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:144692
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar maizi mēs sastopamies katru dienu. Bez tās neiztiek ne vienkāršās brokastīs, ne ikdienas pusdienās, ne svētku reizē. Tā pavada mūs no dzimšanas līdz pat sirmam vecumam un ir mūsu labais draugs, kura vārdu visās valodās cilvēki izrunā ar mīlestību un siltumu. Maize ir labklājības simbols .
Tāpēc darba mērķis: ir noskaidrot, kas notiek ar maizi uzglabāšanas laikā, kādi ir kaitīgie mikroorganismi maizes izstrādājumu ražošanā, kādas maizes defektus tie izraisa, kā to novērst un noteikt maizes derīguma termiņu.

Pelēšana

Visizplatītākais maizes bojāšanās veids ir pelēšana. Pelējums visbiežāk rodas, ja maizi nepareizi uzglabā: ja ir paaugstināta uzglabāšanas telpu temperatūra (25 – 300C) un mitrums (80 – 85%). Pelēšanu novēro arī tad, ja ir paaugstināts maizes mitrums, kā arī maize pārāk blīvi salikta plauktos, paplātēs.
Sapelējušai maizei ir nepatīkama smarža un garša. Pārtikā šādu maizi nevajadzētu lietot, jo bieži vien tā ir toksiska gan cilvēkam, gan dzīvniekiem – tiek novēroti pārtikas saindēšanās gadījumi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties