Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:172485
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cepums
Sastāvdaļas: kviešu milti, cukurs, augu eļļas, kakao pulveris ar samazinātu tauku saturu, olu masa, irdinātāji (nātrija bikarbonāts, amonija bikarbonāts), sāls, krēma brulē un vanilīna aromatizētāji, emulgatori (sojas lecitīns, taukskābju mono un diglicerīdi), krāsviela karotīni, stabilizētājs proteāze.
Cepums nav veselīgs.

Rieksti
Visi rieksti pēc savas uzturvērtības ir ļoti līdzīgi, tomēr var atrast kādas svarīgas atšķirības. Piemēram, lazdu rieksti un mandeles ir bagāts dabiskā E vitamīna avots. Apēdot 50 g lazdu riekstu, varam uzņemt organismam nepieciešamo E vitamīna dienas devu. Vērtējot pēc kaloriju daudzuma, Brazīlijas rieksti satur divreiz mazāk kaloriju, bet toties divas reizes vairāk dzelzs nekā citi rieksti. Pistācijas ir īpaši bagātas ar kāliju. Pēc tauku kvalitatīvā sastāva zemesriekstu tauki ir mazvērtīgāki, jo satur vairāk piesātinātās taukskābes un salīdzinoši mazāk nepiesātinātās taukskābes.
Ir veselīgi.

Desa
pārtikas produkts, ko iegūst, pārstrādājot dažādu dzīvnieku gaļu un iekšējos orgānus. Pēc izejmateriāla un apstrādes veida izšķir vārītas jeb kveldinātas, kūpinātas jeb žāvētas, puskūpinātas, aknu, asins, diētiskās u.c. Visās desās (arī diētiskajās) ir iestrādāta trekna gaļa, asas garšvielas, sāls; gandrīz visām aknu desu šķirnēm, kā arī piena cīsiņiem, diabētiskajām desām pievieno pienu, olas. Lai saglabātos gaļas sārtā krāsa, desām niecīgā daudzumā pieliek salpetri.
Desām pievieno arī askorbīnskābi (E 300) un citronskābi (E 330), kas uzlabo konsistenci, izceļ garšu un palīdz saglabāt krāsu
Dažādi fosfāti (E 450, E 451, E 452) kalpo kā stabilizētāji, palīdz noturēt nemainīgu produkta sastāvu, lai sastāvdaļas labāk sajauktos un neatsulotos. Desās ir daudz ūdens, tāpēc jālieto stabilizatori. Kā stabilizētājus desās izmanto guarāna sveķus (E 412) un taukskābju monoglicerīdus un diglicerīdus (E 471).
Nav veselīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties