Prakses vietas raksturojums
Kuldīgas slimnīcas ēdnīca ir jaunmodīga darba vieta. Šajā darba vietā atšķirīgais no citiem ēdināšanas uzņēmumiem ir tas, ka vēl klāt ir slimnīca ar aptuveni 70 slimniekiem dienā, kas savā ziņā arī uzliek papildus darbus pavāriem.
Šis ēdināšanas uzņēmums daudz neatšķiras no citiem uzņēmumiem. Iekārtas pārsvarā ir tās pašas – sākot ar maziem instrumentiem (nažiem, mizojamiem, utt.) līdz pat lielākajiem (krāsnīm, lieliem katliem, ledusskapjiem, saldētavām, utt.,).
Darba organizācija ir pa visam vienkārša. Virtuvē strādā 2 pavāri, tad ir sakņu apstrādātājs, konditors un ēdnīcā 2 bufetnieces.
Apraksts par praksi
Prakses laikā es biju pavāriem palīgs, kurš darīja visādus darbus. Tie bija - gaļas pusf. apstrāde, sakņu mizošana, dažādu veidu salātu gatavošana, otro ēdienu gatavošana un citi mazi darbiņi.
Kopā šajā prakses vietā biju 880 stundas
Prakses laikā arī ēdnīcā apguvu darbu ar kases aparātu un apkalpoju klientus.
Palīdzēju banketu ēdienu un uzkodu gatavošanā
…