Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:951954
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas piedeva ir:
viela, ko neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu.

Vielas, kuras dabīgos produktos nav sastopamas un organisma sistēma agrāk nav saskārusies, var tikt atzītas, nelielos daudzumos, par izmantojamām, bet nevar uzskatīt par drošām.

Parasti pārtikas piedevas nosaukumu veido šādi:
burtam E (kas ir cēlies no angļu valodas vārda „edible” un nozīmē „ēdams”) seko trīs cipari, kas norāda pamatkategoriju.

Krāsvielas
padara pārtikas produktu vizuāli pievilcīgu, piemēram, atjaunojot produkta krāsu, kas bieži izzūd ražošanas procesā, dažādojot pārtikas produktu sortimentu.

Emulgatori
nodrošina produktu viendabīgas konsistences veidošanos, piemēram, saldējumā, margarīnā, krēmos, produktos ar pazeminātu tauku saturu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties