Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:288398
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzturvielas- tie ir ogļhidrāti, tauki un olbaltumvielas.

Garšvielas- uzlabo ēdiena garšu un smaržu. Garšvielām to specifiskās īpašības piešķir īpašas organiskas vielas, kas ietilpst to sastāvā( aldehīdi, esteri, alkaloīdi). Garšvielas iegūst no garšaugiem, izmantojot to augļus(ķimenes), sēklas(sinepes), lapas(dilles, lauru lapas), saknes(mārrutki), mizas(kanēlis) vai ķīmiski sintezējot.

Lai ilgāk uzglabātu pārtiku, bija nepieciešamas lietot dažādas īpašas vielas kā pārtikas piedevas. Pie tādām pieder:
Antioksidanti, kas novērš produkta bojāšanos
emulgatori, kas palīdz sajaukties ūdenim un eļļai, ražojot margarīnu
Smaržvielas, kas rada vēlamo smaržu
Krāsvielas, kas piešķir nepieciešamo krāsu
Konservantu vielas, kas novērš baktēriju vairošanos
Iebiezinātāji, kas iebiezina masu

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties