Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:382498
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Olbaltumvielas sastāv no aminoskābēm, pārtikas produktos sastopamas ir galvenokārt 20 aminoskābes, kuras tiek iedalītas:
aizstājamās (cilvēka organismā var veidoties no citām aminoskābēm).
neaizstājamās (cilvēka organismā nevar veidoties no citām aminoskābēm, tās pavisam ir 8, bet zīdaiņiem 10, kuras regulāri jāuzņem ar uzturu).

Olbaltumvielu molekulas ir ļoti dažāda lieluma. To molekulmasa svārstās no dažiem tūkstošiem līdz daudziem miljoniem oglekļa vienību.
Ribosomas sintezē aminoskābes un rada no tām olbaltumvielas.
Viena olbaltumviela vidēji sastāv no vairāk kā 100 aminoskābēm.
Aminoskābes savā starpā saistītas ar peptīdsaitēm.
Organismā ir vairāk nekā 200 000 olbaltumvielu.

Olbaltumvielu uzņemšana
Olbaltumvielu sastāvs
54.5% oglekļa
23.5% skābekļa
7.3% ūdeņraža
17.6% slāpekļa
2.5% sēra

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1307187
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties