Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:575683
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu īpašības:
Olbaltumvielas ir bioloģiski aktīvas tikai temperatūru intevalā 0-40°C. Jau 60°C temperatūrā, kā arī citu fizikālu un ķīmisku faktoru iedarbībā norisinās izmaiņās olbaltumvielu uzbūvē un īpašībās.
Dažas olbaltumvielas ir nešķīstošas, bet lielākā daļa šķīst ūdenī vai elektrolītu šķīdumos, veidojot koloīdus šķīdumus.

Olbaltumvielu pierādīšanai izmanto to spēju denaturēties un arī dažas raksturīgas krāsu reakcijas. Svarīgākās no tām ir:
Biureta reakcija, ar kuru pierāda peptīdsaišu esamību.
Ksantoproteīna reakcija. Olbaltumvielas, kas satur benzola gredzenu, ar koncentrētu HNO3 veido dzeltenu krāsojumu.
Milona reakcija- Olbaltumvielas, kas satur tirozīnu, ar Hg(NO3)2 šķīdumu veido baltas nogulsnes. Karsējot tās kļūst sārtas.
Reakcijas ar vāji saistīto sēru (cisteīna reakcija). Vārot olbaltuvielas kopā ar sārma parākumu un pielejo Pb(CH3COO)2 šķīdumu, rodas brūnas nogulsnes vai brūns krāsojums. Šīs reakcijas raksturīgas olbaltumvielām, kas satur cisteīnu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114241
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties