Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:677035
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu hidrolīze
Olbaltumvielas +H2O Peptīdi Aminoskābes
(hidrolīzi raksturojošā shēma)

Hidrolīze – olbaltumvielu sašķelšanās pa aminoskābēm. Tas notiek tur, kur ir aminoskābju vienojošā peptīdsaite.
Hidrolīzes reakcijas norisinās arī ap olbaltumvielu molekulām, kuras vispirms sadalās peptīdos, tad veido aminoskābju maisījumu.

Olbaltumvielu molekulu sānvirknes satur dažādas funkcionālās grupas ( -COOH, -NH2, -OH, -SH), tāpēc olbaltumvielas ir stipri reaģētspējīgas vielas.
Tās spēj reaģēt ar skābēm, sārmiem, ogļhidrātiem, taukiem, vitamīniem un citām vielām. Tātd olbaltumvielas hidrolizējas sārmu un skābu klātnūnē Pašā olbaltumvielas globulā šīs reakcijas nerada lielas izmaiņas.

Hidrolīzes praktiskā nozīme
Gremošanas procesā olbaltumvielas hidrolizējas par aminoskābēm.
No šīm aminskābēm katrs organisms sintezē tam raksturīgākās olbaltumvielas.
Nevajadzīgās aminskābes tiek noārdītas un patērētas enerģījas ražošanai.
Hidrolīzes procesi notiek mūsu gremošanas traktā, pārstrādājot organismam ar uzturu uzņemtās olbaltumvielas.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties