Olbaltumvielas lopbarībā un to nozīme
Olbaltumvielas lopbarībā izmanto, lai
ar hormoniem barotu dzīvniekus,
tos ātrāk izaudzētu un tiem būtu lielāka muskuļu masa.
samazinātu dzīvnieku saslimšanas risku,
tie būtu veselīgāki un spēcīgāki.
Olbaltumvielas lopbarībā un to nozīme
Lopbarības olbaltumvielu izejvielas:
lopbarības raugs (40-50% olbaltumvielas),
klijas(14-16,5%),
saulespuķu un rapša spraukumi (32-38%)
Olbaltumvielu saturs dažādos produktos
Produktus, kas satur visas neaizvietojamās aminoskābes, uzskata par pilnvērtīgiem olbaltumvielu produktiem.
Dienā nepieciešams 1 grams olbaltumvielu uz kilogramu ķermeņa masas.
Vērtīgākie olbaltumvielas saturošie produkti ir liesa gaļa, zivis, olas,
siers, vājpiens un vājpiena produkti, arī rieksti.
Augu olbaltumvielas atšķirībā no dzīvnieku olbaltumvielām ir mazāk vērtīgas
…