Ogu ķīmiskais sastāvs
Cukurus ( glikozi, fruktozi, saharozi )
Pektīnvielas
Minerālvielas (Mg, K, Na, Ca, P, I, Fe u.c. )
Organiskās skābes (askorbīnskābi , salicilskābi, folijskābe, citronskābi, dzintarskābi, nikotīnskābi u.c. )
Ūdens
Šķiedrvielas
Ogļhidrātus,
Olbaltumvielas
Miecvielas
Taukskābes
Kumarīns
Krāsvielas
Vitamīni ( C, P, karotīns, E, B, F,
Ēteriskās eļļasLipīdi
Antioksidantus
Balastvielas
Ogas iedalās
Īstās ogas - tām apkārt ir miziņa, vidū mīkstums ar sēklām (vīnogas, vīģes, fizāļi, ērkšķogas, jāņogas, dzērvenes, brūklenes, mellenes, zilenes)
Neīstās ogas - tās sastāv no ziedgultnes ogas centrā, kurai apkārt ir mīkstums, bet virspusē sēkliņas (zemenes, meža zemenes )
Saliktās ogas - kopīgs augļkātiņš uz kura izvietota oga, kas sastāv no daudziem maziem kauleņauglīšiem (avenes, meža avenes, kazenes, lācenes)…