Norvēģu nacionālie ēdieni
Norvēģu virtuves pamatā ir zivis un jūras produkti. Vispopulārākās ir mencas, pagatavotas visdažādākajos veidos, sālītas siļķes ar kartupeļu piedevām, cepts vai kūpināts lasis, ceptas butes un ātes, dažādi pagatavota forele, vārītas garneles, kā arī vaļa gaļa. Ļoti liela nozīme šeit ir pienam, to norvēģi lieto ļoti lielā daudzumā. Par delikatesi tiek uzskatīts kazas siers, kā arī lācenes.
Plaši tiek lietoti arī gaļas produkti – dažādi steiki, cepeši, šniceles, savvaļas dzīvnieku gaļa, putnu gaļa. Populāras ir arī dažāda veida putras.
Daži no norvēģu tradicionālajiem ēdienim ir jēra gaļas un kāpostu sautējums, marinēts lasis «Gravlaks», klimpas «Kumle» un ziemeļbrieža gaļa.
5 skaistākās vietas Norvēģijā
FJORDI
Оlesunna
Pilsēta, ko dēvē par Ziemeļu Venēciju. Lielie ugunsgrēka postījumi ļāva atjaunot pilsētu vienotā veidolā - jūgendstilā, kas padarīja pilsētas centru par ideālu vietu, lai piesaistītu tūristus. Zvejot te var pat pašā pilsētas centrā, ostā piestāj arī slaveni kruīzu kuģi. Veikali, kafejnīcas, galerijas un muzeji - te ir viss, kas vajadzīgs.
…