Margarīna trīs galvenas sastāvdaļas
sastāv no :
1) rūpīgi izvēlēta dabīgu un veselīgu eļļu maisījuma (piemēram, rapšu, saulespuķu, linsēklu), kas satur organismam nepieciešamās neaizvietojamās taukskābes Omega-3 un Omega-6, ko organisms pats nevar saražot;
2) mazliet cieto augu tauku (piemēram, kokosriekstu), kas nesatur piemaisījumus, lai piešķirtu margarīnam pietiekoši stingru struktūru;
3) un ūdens.
Salīdzināsim divus margarīnusRama. Light margarīns ar zemu tauku saturu ar Valdo. Light margarīns ar zemu tauku saturu.
Salīdzinājums
Valdo. Light margarīns ar zemu tauku saturu
Sastāvdaļas:
augu eļļa,
ūdens,
acidofilais vājpiens,
sāls (0.5 %),
emulgātors (E 471),
konservants (E202),
citronskābe (E 303),
aromatizators,
beta- karotīns,
vitamīni A, D un E.
Valdo. Light margarīns ar zemu tauku saturu
Vielas apraksts:
E-330 Citronskābe
E-202 Kālija sorbāts
E-160a Karotīni
E-471 Taukskābju monoglicerīdi un diglicerīdi
Rama. Light Margarīns ar zemu tauku saturu
Vielas apraksts:
E-330 Citronskābe
E-202 Kālija sorbāts
E-160a Karotīni
E-322 Lecitīns
E-476 Poliglicerīna poliricinolāts
E-471 Taukskābju monoglicerīdi un diglicerīdi
…