Veicot eksperimentu redzam, ka, pievienojot pirmajai glāzei (70g novārījuma) 10 gramus sodas (sārma) šķidruma virspusē nogulsnējas minimālas putas, kuras samaisot pazūd. (attēlā)
Savukārt, pievienojot otrajai glāzei (70g) 140 gramus sārma veidojas gāzes un nogulsnes (gan glāzes dibenā, gan virs šķidruma). Smarža – nemainās. (attēlā)
Eksperimenta izvērtēšana un secinājumi
Veicot eksperimentu tika iegūtas četras indikatora krāsas:
Sākotnējās vides krāsa – atgādina dzērienu “CocaCola” (tikai bez gāzes).
“Caurspīdīgāka” krāsa – radās novārījumam pievienojot 140 gramus etiķa skābes (tāda pati kā iepriekšējā, tikai gaišāka).
“Duļķainā” krāsa – radās novārījumam pievienojot 10 gramus sodas (gaišas nogulsnes šķidruma augšpusē).
“Karameļu” krāsa – radās novārījumam pievienojot 140 gramus sodas (krāsa mainās uz gaiši brūnu, koncentrācija – bieza, krēmīga).
…