Bioloģisko produktu ražotājiun slow food atbalstītāji
Vīndarītava, “Ledus vīni” ;
Rafa kaņepes ;
“Latvju sēta” – paipalu olas;
Saimniecība “Vībotnes” – dažādi dārzeņi un augļi;
Saimniecība “Sili” – dažādi sieri;
Svētes maize ;
ANNAS hotel – muiža, kurā pasniedz ēdienus no Latvijā audzētiem produktiem;
+ saimniecības: “Sidrabjērs”, “Laukgaļi”, “Šmiti”, “Lejas augstāri”, “Kraujas”, “Virši”, “Ziedkalni”.
Attīstības iespējas
varētu pienākt laiks, kad visi Latvijas iedzīvotāji varēs atļauties bioloģiski audzētu pārtiku;
pastāv iespēja pašiem savā valstī saražot dabīgu pārtiku;
98% no Latvijā izaudzētā bioloģiskā jaunlopa gaļas tiek eksportēta;
veids, kā varam „saglābt” produktus, kas sāk pazust, ir vairāk viņus pieprasīt;
„Slow food” pamatprincips - zemnieks, ražotājs un amatnieks pats pārdod savu preci un uztur tiešu kontaktu ar patērētāju.
KO darīt, lai palīdzētu attīstīties ?
Pirkt tikai Latvijā audzētus produktus;
Ikdiena lietot tikai ekoloģisku zemnieku pārtiku, izvairoties no ģenētiski modificētās;
Jāsaglabā, jāuztur un jāveicina tālāku attīstību tam, ko dod Latvijā audzēti produkti;
Jānodrošina tiešā piegāde no zemnieka līdz patērētājam.
…