Darbarīki
Itālijai raksturīgi tieši gatavošanai
paredzētie darbarīki, piemēram, liels
vārāmais katls, “zirneklis” - mazs
groziņš ar sietiņu pastas
pagatavošanai, dziļš cepamtrauks,
liels koka dēlītis griešanai, koka karote
ar caurumu vidū, kas ir ideāli
piemērots risoto pagatavošanai,
pastas rullis, mezzaluna - “oriģinālais
virtuves kombains” u.c..
Lauksaimniecības
kultūra
Tāpat kā lielākajā daļā Rietumeiropas
valstu, arī Itālijā lauksaimniecība
turpina samazināties. Itālija ir
ierobežotu resursu valsts, kurai ir tikai
daži nozīmīgi dabas resursi.
Lauksaimniecības līmenī dienvidu daļā
audzē kviešus, tabaku, olīvas,
kauleņus, cukurbietes un tomātus,
savukārt Itālijas ziemeļdaļai ir
spēcīgas cūku un liellopu audzēšanas
tradīcijas. Tomēr vīna audzēšana ir
plaši izplatīta visā Itālijā un vīns ir
viena no valsts galvenajām eksporta
precēm.…