Aromatizētās kafijas pupiņas
Apstrādes laikā pievieno aromatizātorus, kafija labi uzsūc
dažādus aromātus un smaržas. Šie aromāti pastiprina dabisko kafijas
smaržu -“Īru krēms”, “Lazdu riekstu aromāts”, “Jamaikas rums”.
Maltā kafija
Ir dažādas maluma pakāpes:
rupjais malums (kā upes smiltis) - kafijas vārīšanai kannā, krūzē;
vidēji smalks malums (kā jūras smiltis) – kafijas gatavošanai kafijas automātā;
smalkais espresso malums -espresso kafijas automātiem;
ļoti smalkais malums (pulverveida) kafijas gatavošanai austrumnieku gaumē
Maltā kafija ar cigoriņu piejaukumu
Pievieno 20 % grauzdētu samaltu cigoriņu.
Šķīstošā kafija
Var iegūt divejādi:
1) iztvaicējot ūdeni pie augstas temperatūras
2) Izsaldējot
Kafija bez kofeīna
Kafijas pupiņas tiek atbrīvotas no kofeīna, bet pilnīgi izsūknēt kofeīnu nekad nevar, tāpēc arī kafijā bez kofeīna ir 3 – 4 % kofeīna. Tomēr tādu kafiju var lietot arī sirdsslimnieki. Kafijas garša un smarža nemainās.
…