Produkta apraksts
Kastaņi, kas aug Latvijā, nav ēdami. Ēdamo kastaņu stādus var iegādāties Jāņa Aldermana dārzniecībā, Ropažu pagastā.
Ēdamos kastaņus Latvijā lielveikalos var iegādāties ziemā, kad kastaņiem ir sezonas laiks, taču kamēr tie nonāk pie mums, lielveikalos kastaņi ir krietni pabojāti un viņi absolūti nerosina apetīti. Ēdamie kastaņi garšo pēc kaut kā starp miltainu kartupeli un lielu lazdu riekstu, pēc garšas tie ir mazliet saldeni.
Mērķauditorija: Tie, kam patīk nogaršot netradicionālus ēdienus un iepazīt ko nebijušu, nebaudītu.
Uzskatām, ka cepti kastaņi Latvijas tirgū nav unikāli jauns produkts, bet tajā pašā laikā visā pasaulē tie ir pelnoši produkti. Kastaņi ar laiku tiek piemirsti, bet kādreiz atkal aktualizējas un kļūst konkurētspējīgi un peļņu nesoši. Iespējams piekritīsiet - šim produktam piemīt lieliska cilvēku izraisoša aura, mēs uzskatām - ja mēs spēsim radīt cilvēkam ieinteresējošu cenu, cilvēki to noteikti iegādāsies. Mūsu produktam ir sezonāla rakstura biznesa plāns.
Pirmais līmenis - produkta lietošanas vērtība.
Bērnībā kastaņi noderēja, lai apmētātu citus un taisītu dažādus kustoņus darbmācības stundā. Vēlāk - lai saliktu uz rakstāmgalda vai uz plaukta - noskaņai. Nēsāt līdzi kabatā vai somā kādu kastani - latviešiem ir ierasti.
Ēdamā kastaņa kodols ir liels, balts un saldens. Pēc garšas tas mazliet atgādina cūku pupas. Ēdamos kastaņus var ēst ne tikai apceptus, bet arī vārītus, no tiem var pagatavot zupas vai lietot zupu iebiezināšanai, izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem, glazēt un gatavot saldo ēdienu. Izlobītus kastaņus pārkaisa ar sāli un mielojas kā ar riekstiņiem. …