Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902686
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ziemeļos itāļi ēd plakanos makaronus, bet dienvidos - apaļos jeb caurulītes.
Taukvielā, kurā gatavo ēdienu ziemeļos, tiek izmantoti dzīvnieku tauki, bet dienvidos izmanto olīveļļu.
Pastu ziemeļos gatavo uz olu bāzes, liekot tai klāt mērci, kuras galvenie komponenti ir teļa gaļa un tomāti, bet dienvidos pastu ražo fabrikās, tajā nav olu un to pērk sausu, klasiskās mērces pamatā cūkgaļa.
Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti - cepta zobenzivs, krevetes, mīdijas.

Itālijas virtuves galvenie produkti
Olīveļļa
Rīsi
Kaltētas sēnes, tomāti
Pētersīļi
Pipari
Salvija
Majorāns
Rozmarīns
Lauru lapas
Makaroni, jeb pasta
Tomāti, artišoki, brokoļi, sparģeļi, ziedkāposti, ēdamie kastaņi, melones, vīģes citroni, apelsīni, vīnogas, mandeles, greipfrūti.u.c.
Zivis, jūras produkti (tuncis, sardīnes)
Cūkgaļa, liellops,aita,kaza,medījumi,baloži,tītari

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties