Itāļu virtuve
Itāliešiem ēdiens nozīmē dzīves svētkus – nevis pavāra prasme (lai gan visi itālieši – gan sievietes, gan vīrieši – ir nepārspējami kulināri), bet dāsna dāvana, ko sniedz apgaismības brīdis. Itāļu virtuve no citām atšķiras ar lieliskām garšas īpašībām un tās veselīgumu- visi produkti ir ļoti labas kvalitātes, un, tā kā produktu apstrāde nav sarežģīta, ēdieni saglabā svaigumu un dabisko garšu. Itāļi ir slaveni ar savām daudzajām makaronu receptēm, picām. tālijā kultivē daudz vairāk vīnogu šķirņu un ražo vairāk vīna nekā citās valstīs. Vieni no pazīstamākajiem ir „Kjanti”, vermuts „Martini”, aperitīvs „Kampari”. Vēl tiek lietotas uzturā dažādas putras – „Fetučīni”, „ Taljoni”, „Trenette”, „Picokeri”. Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti – cepta zobenzivs, krevetes un mīdijas. Lielā cieņā ir dārzeņu salāti ar olīvu eļļu un siera gabaliņiem. No desertiem piedāvāti tiek ļoti garšīgi saldējumi, siera tortes, visdažādākos šokolādes veidus.
Sports
Itālija nav iedomājama bez futbola. Temperamentīgie itāliešu līdzjutēji – tiffozi – ir pazīstami visā pasaulē. Тiffozi – tā nav piederība vienas vai otras futbola komandas līdzjutējiem. Tas ir dzīvesveids, jo tiffozi ir pašiem savi klubi, kafejnīcas un atribūti. Futbolu šeit spēlē pludmalēs, īpašos laukumos un pat uz ielām.…