Novēršanas iespējas III
Uztura ieteikumi:
Izvairīties no svaigas vai neizceptas gaļas un akas ūdens
Sulām, alum, pienam un piena produktiem vajadzētu būt pasterizētiem
Nelietot sieru un siera mērces
Mazgāt svaigos augļus un dārzeņus
Nelietot produktus pēc to beigšanās termiņa
Ārstēšana I
Empīriska antibakteriāla terapija:
Plaša spektra i/v antibiotikas
Penicilīns + aminoglikozīds
3./4. paaudzes cefalosporīns + aminoglikozīds
p/o antibiotikas
Ofloksacīns
Ciprofloksacīns ± amoksicilīns
Ārstēšana II
Specifiska antibakteriāla terapija:
3. paaudzes cefalosporīni (ceftazidime, cefepime)
Gentamicīns
Beta laktāma grupas antibiotikas (piperacilīns)
Vankomicīns
Koloniju stimulējošā faktora terapija (G-CSFs, GM-CSFs)
Granulocītu transfūzija
…