Nacionālie ēdieni
Grieķija ir zeme, kur izgudroti gan ambrozija un nektārs, gan arī velnarutka dzira. Kulinārijā ir daudz smalku, izmeklētu ēdienu.
Izplatītākais grieķu nacionālais ēdiens ir ‘’phas-soláda’’ , tā ir pupiņu, burkānu un tomātu biezzupa. Savukārt svētdienas un svētku galdā visbiežāk pasniedz uz iesma ceptu maigu jēru vai kazlēnu kopā ar gaļas buljonā sautētiem kartupeļiem.
Katrā novadā netrūkst īpašu vietējo recepšu – sulīgi gaļas ēdieni, kurus gatavo ar dažādiem riekstiem un kaltētiem augļiem; pīrāgi, kuros starp vafeļplānas, kraukšķīgas, trauslas mīklas kārtām atrodami neparasti pildījumi.
Kultūra
Senā Grieķija bija pirmā valsts Eiropā, kur jau pirms daudziem gadu tūkstošiem pastāvēja augsti attīstīta kultūra – tēlniecība, teātris, mūzika, literatūra, filozofija u.c. Seno grieķu kultūra daudzējādā ziņā ir tagadējās Eiropas kultūras pamatā.
Senajā Grieķijā tika pielūgtas mitoloģiskas būtnes, piemēram, Zevs, Afrodīte, Hērakls, Gajs.
…