13. Diemžēl pagaidām dzīvnieku produkti, kā piens, olas un gaļa, ja lopi vai putni baroti ar ĢM lopbarību, nav jāmarķē. Latvijā ar ģenētiski modificētu soju konvencionālajās putnu audzētavās un olu ražotnēs tiek barotas vistas.
14. Neviens vēl droši nezina, kā ĢM pārtika, kas mūsu ēdienkartē parādījusies tikai pēdējā 10mitgadē, ietekmē cilvēku veselību. Tas attiecas uz slimībām, kas var parādīties pēc daudziem gadiem vai tikai nākamajām paaudzēm.
Zinātnieki saka, ka ĢMO vērienīgā izplatība pasaulē var novest pie tā, ka daudzu sugu pārstāvju kļūst neauglīgi, palielināsies onkoloģisko saslimšanu daudzums, ģenētiskās kroplības un alerģiskās reakcijas, palielināsies cilvēku un dzīvnieku mirstība, strauji samazināsies bioloģiskā daudzveidība un kardināli pasliktināsies apkārtējā vide.
15. Pastāv mīts, ka ģenētiskā modifikācija ir tas pats, kas selekcija, taču tā nav. Selekcionējot notiek krustošana lielākoties vienas sugas ietvaros, un šāda krustošanās iespējama arī dabā. Savukārt ģenētiskās modifikācijas process nojauc robežas starp sugām un tā ir tieša iejaukšanās gēnos, mākslīgi ievietojot tajos ģenētisko informāciju no svešiem organismiem.
…