Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:701890
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pithiviers
Kārtains pīrāgs ar mandeļu krēmu, tradicionāls Luāras ielejai un nosaukts par godu Francijas centrālajam apgabalam – Pitivjērai. Zvaigznes dienā tradicionāli ceļ galdā šā pīrāga paveidu galette des Rois (fr. „ķēniņu galete”), pildījumā tad liek pupiņas vai vienu pupu uz laimi tam, kurš iegūs gabaliņu ar pārsteigumu.

Tarte Tatin (Tatēnu tarte)
Ābolu pīrāgs, kura pagatavošanā izmanto lielos gabalos sagrieztus ābolus, ko izkārto cepamās formas dibenā, pārlej ar karameli, bet virspusē izliek mīklu. Kad pīrāgs ir izcepies, to apgriež otrādi, un āboli karamelē nonāk virspusē. Ābolus bieži aizvieto ar citiem augļiem: bumbieriem, plūmēm, persikiem. Pastāv arī Tatēnu tartes dārzeņu variācijas.

Tuiles (fr. „dakstiņi”)
Plānas, kraukšķīgas mīklas cepumi ar izliektu formu, kas līdzīga dakstiņam. Bieži mīklai pievieno kokosriekstu vai citu riekstu skaidiņas un pasniedz ar aukstu desertu (saldējumu, sorbē, suflē un citiem).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties