Galda kultūra
Nazi un dakšiņu izmanto tikai eiropiešu ēdieniem.
Ja tiek pasniegts ēdiens traukā ar vāciņu, tad pēc maltītes vāciņš jāuzliek atpakaļ.
Japāņu trauki ir veidoti īpaši, lai tos būtu ērti turēt vienā rokā. Tā ir sevišķi būtiska etiķetes iezīme – dzerot zupu vai ēdot rīsus jāpaceļ tasi krūšu līmenī
Ēdot zupu vai nūdeles, par nepiedienīgu neuzskata strēbšanu un šļurkstoņu.
Dzerot
Nav pieņemts pieliet sev dzērienus, rūpējieties par apkārtējiem, un viņiem, savukārt, jāparūpējas par jums.
Kas jāievēro, ēdot ar irbuļiem
Nekad nespraudiet irbuļus ēdienā, it sevišķi rīsos. Tas ir slikts tonis.
Nekad ar irbuļiem nepadodiet ēdienu otram cilvēkam tiešā veidā.
Neceliet tasīti vai šķīvi pārāk tuvu mutei un nenorausiet ēdienu mutē ar kociņu palīdzību. Tas ir ne tikai aplami, bet arī neglīti.
Neaplaiziet irbuļus.
…