Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:780944
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Esteri   
  Esteru iegūšana   
  Esteru ķīmiskās īpašības   
  Esteru smarža   
  Esteru izmantošana   
  Tauki   
  Tauku iegūšana, atrašanās dabā   
  Tauku fizikālās īpašības   
  Tauku ķīmiskās īpašības   
Darba fragmentsAizvērt

Esteri
Esteri ir karbonskābju atvasinājumi, kas veidojas karbonskābju reakcijās ar spirtiem, aizstājot skābes hidroksilgrupu ar OR’
Karbonskābju esteri ir bezkrāsaini šķidrumi vai kristāliskas vielas ar patīkamu smaržu.
Esteru iegūšana
Esteri veidojas karbonskābēm reaģējot ar spirtiem, no skābes atšķeļas –OH grupa, no spirta – ūdeņraža atoms

R-COOH + HO-R’ → R-COO-R’ + H2O
Esteru izmantošana
Pārtikas rūpniecībā
Parfimērijā
Kā šķīdinātājus
(krāsu un laku ražošanā)
Plastmasu un šķiedru ražošanā –
Poliesteri (polimerizēti esteri)
PET (polimerizēts esteris) – pudeļu un auduma ražošanā.
Tauku fizikālās īpašības
Tauki ir ūdenī nešķīstošas vielas ( nešķīst ūdenī un citos polāros šķīdinātājos, bet labi šķīst nepolāros šķīdinātājos, piemēram, benzīnā ) [1]
Tauki ir cieti, ja tos veido piesātinātās karbonskābes, šķidri (eļļas), ja nepiesātinātās karbonskābes [2]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties