Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242350
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tauku iegūšana.
Dzīvnieku taukus iegūst, taukaudus karsējot vai apstrādājot ar pārkarsētu tvaiku. Rūpnieciski no kauliem taukus izdala, ekstrahējot tos ar šķīdinātājiem.
Augos tauki uzkrājas sēklās, tādējādi taukus iegūst augu sēklas presējot vai ekstrahējot ar šķīdinātājiem.

Tauku fizikālās īpašības.
Šķidri (augu tauki) vai cieti (dzīvnieku tauki).
Tie nešķīst ūdenī.
Raksturīga emulsiju veidošanās.
Labi šķist nepolāros šķidinātājos.
Kušanas temperatūras ir zemākas par 100°C.

Tauku ķīmiskās īpašības.
Tauku hidrolīze norisinās cilvēku un dzīvnieku organismā. Ar pārtikas produktiem uzņemtos taukus fermenti sašķeļ līdz taukskābēm un glicerīnam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties