Kādēļ vajag filtru?
Tādēļ, lai ūdens kļūtu tīrāks un patīkamāks pēc garšas, daudzi izmanto nedārgu ‘’mājas’’ filtru.
Viņš attīra ūdeni, bet tikai daļēji, parasti tie ir ogļu filtri, kas attīra ūdeni tikai no dažām piesārņojumu veidiem.
Tie attīra ari no hlora savienojumiem, kas ir ļoti svarīgi.
Izmantojot tādu filtru vajag savlaicīgi mainīt filtrējošo daļu, lai tās nekļūtu ar inficēšanas avotu.
Minerālūdens, tā problēma.
Šis ūdens var saturēt augstu sālu saturu (virs 10 g uz litru), kuru izmanto dažu slimību profilaksei un ārstēšanai, un tādu ūdeni nevajadzētu lietot lielā daudzumā!
Kādu ūdeni tad mums dzert?
Pastāvīgai lietošanai ir rekomendējams galda ūdens, kur sālu saturs ir mazāks par 1 g uz litru.
Tāpat, bez bažām par savu veselību, var dzert artēzisku galda ūdeni, kas ir attīrīts no netīrumiem un kaitīgām vielām.
Ko vajag atcerēties, lietojot ūdeni :
Grūtniecēm ir vērts pievērst īpašu uzmanību lietojama ūdens kvalitātei, jo no tā ir atkarīga gaidāmā bērna veselība;
Cilvēkiem ar sirdsslimībām un gremošanas orgānu kaitēm vajag ierobežot minerālūdens lietošanu;
Atvērtajā veidā ūdens rekomendējam glabāt ne vairāk kā 3 diennaktis, tā kā vienmēr pievērsiet uzmanību uz ūdens derīguma termiņu;
PASAULES ŪDENS DIENA!
Pasaules ūdens diena ik gadu tiek svinēta 22.martā.
2007.gada Pasaules Ūdens dienas tēma ir “Tikt galā ar ūdens nepietiekamību”.
Par 2007.gada Ūdens dienas tēmu 2006.gada augustā Stokholmā vienojās visi organizācijas Apvienotās Nācijas–Ūdens biedri, kad tur notika Pasaules Ūdens Nedēļa.
…