Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:401528
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Definīcija
Olbaltumvielu denaturācija –process, kurā dažādu fizikālo un ķīmisko faktoru iedarbībā olbaltuvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.

Tās veidi:
Atgriezeniska (notiek renaturācija)
Neatgriezeniska

Faktori, kas to izraisa:
Ekstremālas pH, temperatūras un sāļu koncentrāciju vērtības
Radiācija
Minerālskābes
Smago metālu sāļi (svins, dzīvsudrabs)
Daži organiskie šķīdinātāji (acetons, etilspirts)

Denaturāciju var izsaukt dažādos veidos, piemēram, olu var vārīt ūdenī, bet var arī ielikt acetonā, kur tā arī denaturēsies.

Denaturācijas process:
Olbaltumvielas
(proteīni) secīgi
zaudē ceturtējo,
trešējo un otrējo
struktūru.
Tā ir atgriezeniska,ja
nav skarta primārā
struktūra, mainot
struktūru tikai uz laiku,
piemēram, ilgviļņi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230072
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties