Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389357
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Augļu dārzeņi
Tomātaugi - tomāti, dārzeņpipari, baklažāni
Ķirbjaugi - ķirbji, gurķi, kabači, patisoni, arbūzi, melones
Pākšaugi - zirņi, pupas, pupiņas
Graudaugi - cukurkukurūza

Dārzeņu ķīmiskais sastāvs
Dārzeņi ir pilnvērtīga un racionāla uztura neatņemama sastāvdaļa. Dārzeņi uzturā tiek lietoti svaigā vai pārstrādātā veidā -, sālīti, konservēti, saldēti un sulu veidā. Vēlamā dienas norma pieaugušam cilvēkam ir 700 - 900 gramu dažādu dārzeņu, pie kam vismaz vieno trešdaļu vajadzētu uzņemt svaigā veidā.
Dārzeņu ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no: audzēšanas vietas,
klimatiskajiem apstākļiem,
augsnes mēslojuma,
gatavības pakāpes,
iesaiņošanas paņēmiena,
pārvadāšanas un uzglabāšanas veida.
Nozīmīgākās uzturvielas:
Ūdens70 - 90 %Cukuri5 - 12 %Pektīnvielas0.2 - 3.0 %Minerālvielas0.3 - 2.0 %Organiskās skābeslīdz 0.2 %līdz 7 %Cietelīdz 25%Taukvielasvidēji 2 %

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties